راهنمای اتصال به ماشین محساباتی دانشگاه قم (HPC)

​​​​​برای استفاده از سامانه HPC دانشگاه بایستی ابتدا نسبت به درخواست ماشین محاسباتی با توان محاسباتی مورد نظر اقدام فرمائید.

در حال حاضر تنها از طریق سامانه Portal.qom.ac.ir و ثبت تیکت توسط اساتید محترم، به دانشجویان معرفی شده ماشین محاسباتی اختصاص داده خواهد شد.

مراحل استفاده از ماشین های محاسباتی:

به سه روش می توان به ماشین های محاسباتی دانشگاه متصل شد که عبارتند از:

1.      از طریق وب.

2.      از طریق Remote Desktop Connection ویندوز برای ماشین های ویندوزی.

3.      از طریق SSH برای ماشین های لینوکسی.

روش اول:

در این روش بایستی در قسمت آدرس بار مرورگر خود آدرس cloud.qom.ac.ir را وارد نمائیدکه پس از وارد کردن نام کاربری و رمز خود می توانید ماشین محاسباتی موردنظر خود را مدیریت و استفاده نمائید.

روش دوم:

​ابتدا فایل زیر را دانلود کرده و روی سیستم خود نصب ن​مایید.

FortiClientVPNOnlineInstaller.exe

در صورت عدم امکان نصب فایل بالا، فایل زیر را اجرا نمایید:

FortiClient-VPN-6.4.6.1658_x64.exe

سپس آنرا اجرا کرده و طبق تصویر زیر تنظیمات آن را انجام دهید:

1)      در قسمت Connection Name نام دلخواه را وارد کنید.

2)      در قسمت Remote Gateway آدرس hpc.qom.ac.ir را وارد کنید.

3)      تیک گزینه Customize Port را زده و در کادر روبروی آن عدد 4443 را وارد کنید.

4)      گزینه Client Certificate روی None تنظیم شود.

5)      گزینه Authentication روی حالت Save Login تنظیم شود.

6)       گزینه Enable Dual-stack IPv4/IPv6 address بدون تیک تنظیم شود.

7)      دکمه Save را زده و در کادر بعد اکانت شبکه سیمی دانشگاه را وارد کنید.

پس از اتصال به شبکه vpn دانشگاه، در قسمت start کلمه Run را جستجو نمایید. با ظاهر شدن برنامه Run روی آن کلیک کنید تا کادری مشابه شکل زیر برای شما ظاهر شود. سپس در کادر ظاهر شده کلمه  mstsc را وارد نموده و ok کنید.

از طریق برنامه  Remote desktop connection که به صورت پیش فرض در سیستم عامل‌های ویندوزی نصب می‌باشد، می‌توانید به آدرس IP ماشین محاسباتی مورد نظر وصل شوید.

*** بایستی در قسمت نام کاربری  cloud و رمز عبور  cloud را وارد نمایید.

*** آدرس IP ماشین محاسباتی مورد نظر خود را می‌توانید از طریق آدرس وب cloud.qom.ac.ir در قسمت VMs مشاهده فرمایید.​

روش سوم:

برای این روش همانند روش دوم بایستی به vpn دانشگاه متصل شوید و سپس از طریق برنامه هایی چون putty و یا winscp با ssh به ماشین محاسباتی لینوکسی خود وصل شوید.

** بایستی در قسمت نام کاربری cloud و رمز cloud را وارد نمائید.

** آدرس IP ماشین محاسباتی موردنظر خود را می توانید از طریق آدرس وب cloud.qom.ac.ir در قسمت VMs مشاهده فرمائید.​

فایل راهنمای اتصال به ماشین محاسباتی دانشگاه قم​

لینک استفاده از نرم‌افزارهای ماشین‌های محاسباتی:

Filecloud.qom.ac.ir​  پوشه‌ی HPC Software​

لینک کانال مرکز محاسبات سریع دانشگاه قم، جهت ارایه اطلاعات و پشتیبانی از کاربران مربوطه:

تاریخ آخرین به روز رسانی: 1403/03/22